AINEISTOJA OPETUKSEEN
 

PELIT

Pelejä voi käyttää oppimisen tukena ja niitä voi hyödyntää osana opetuksen tehtäväkokonaisuuksia. Linkit johtavat museoiden tuottamiin peleihin ja pelillisiin sisältöihin. Pelit tarjoavat mahdollisuuksia mediakasvatuksellisen näkökulman hyödyntämiseen.

Talonpojan selviytymispeli (UUSI)
Kato miten käy - Talonpojan selviytymispelissä jokainen voi kokeilla, miten olisi pärjännyt entisaikojen maanviljelijänä muuttuvien säiden armoilla. Tervetuloa pelaamaan! Toteuttaja: Suomen maatalousmuseo Sarka.

Darkroom Mansion
Suomen valokuvataiteen museon mobiilipeli, Darkroom Mansion, tutustuttaa valokuvakulttuuriin ja pimiötyöskentelyyn. Hauskoja palapelejä ratkomalla perehdytään valokuvavedostamisen eri vaiheisiin, valokuvapimiössä käytettäviin välineisiin sekä suomalaisiin valokuvaajiin ja heidän merkkiteoksiinsa. Darkroom Mansionissa esiintyvät valokuvat kuuluvat Valokuvataiteen museon kokoelmiin ja peli on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta sekä Googlen Play Storesta.

Ennen oli kaikki...
Jyväskylän yliopiston tietotekniikan ja journalistiikan opiskelijoiden toteuttama historiapeli, jossa on hyödynnetty Keski-Suomen museon kuvamateriaalia.

Kauskilan kalmiston arvoitus
Tutkimusretki 12-vuotiaan Vilin kanssa Lappeenrannan Kauskilan vanhalle kalmistolle. Toteuttaja: Etelä-Karjalan museo.

Lottajärjestön rajatoimistosta Työmaahuolloksi

Verkkopelissä kerrotaan, kuinka lottaperintö on siirtynyt sukupolvelta toiselle, vaikka itse järjestö lakkautettiinkin välirauhansopimuksen nojalla syksyllä 1944. Moniko meistä tulee ajatelleeksi lounastaessaan Amican ruokalassa, että Amica on kehittynyt lottien 1940-luvulla perustamasta Työmaahuollosta. Tuotanto: Lottamuseo.


On the Road -mobiilipeli
On the Road on mobiilipeli, jossa ajetaan vanhoissa maisemissa eri aikakausien teillä. Sovellus on ladattavissa Google Play:n kautta. Toteuttaja: Mobilia.

Rahapolitiikkapeli
Pelissä voit testata taitosi keskuspankin pääjohtajana. Peli opettaa talouden lainalaisuuksia ja rahapolitiikan hankaluuksia hauskasti. Toteuttaja: Suomen pankin rahamuseo.

Skene

Skene on kaikille teatterista kiinnostuneille tarkoitettu tieto ja -pelisivusto. Se jakautuu kahteen osaan Teatterihistoriaan ja Teatteripeliin. Historiaosio esittelee länsimaisen teatterin eri osa-alueita ja niiden historiaa Antiikin ajoista tähän päivään. Teatteripeli on Skenen toiminnallinen puoli, jossa voit tehdä oman nettiteatteriesityksen yksin tai ryhmässä. Toteuttaja: Teatterimuseo.

Suuri löytöretki

Suuri Löytöretki on koululaisille suunnattu nettipeli, joka herättelee kiinnostusta kotiseutua ja kulttuuria kohtaan. Suurta Löytöretkeä pelatessa koululainen pääsee katselemaan valokuvia Suomen jokaisesta kolkasta ja lukemaan muiden koululaisten kirjoittamia tarinoita – tai, kuten niitä sivustolla kutsutaan – löytöretkiä.