OPI MUSEOSSA -VIIKKO
 

Museoiden rooli oppimispaikkoina, koulujen vierailukohteina ja yhteistyökumppaneina sekä monenlaisten muiden kehittävien harrastusten ja ajanviettojen kohteena on viime vuosina korostunut entisestään. Niinpä Opi museossa -viikko 1.–4.10.2019 nostaa esiin museoiden pedagogisen roolin.

Valtakunnallista koululaisten ja opiskelijoiden Opi museossa -viikkoa vietetään tutustumalla museoihin oppimispaikkoina. Viikon aikana koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa järjestetään kymmenissä museossa ja useisiin museoihin on vapaa pääsy. Myös museot voivat jalkautua kouluihin ja tuottaa erilaisen oppitunnin tai päivän museosisältöjen parissa.

Viikon ohjelmaa suunnitellessa kannattaa tutustua sivuun Vinkkejä Opi museossa -viikon viettoon. Sivusto päivitetään lähempänä viikon ajankohtaa.

Viime vuonna koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa järjestettiin kymmenissä museoissa. Museoissa järjestettiin opastuksia ja työpajoja, joissa nostettiin esille Euroopan kulttuuriperintövuotta.

Opi museossa -viikolle ilmoittaudutaan Museot.fi-sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle. Valitse kohta "uusi tapahtuma", täytä tiedot ja laita rasti kohtaan "Opi museossa". Jos olet unohtunut Näyttelykalenterin käyttäjätunnuksen tai salasanan, uudet tunnukset voi pyytää Eeva-Liisa Taivassalolta.

Museoiden ohjelmat päivittyvät Opi museossa -tapahtumakalenteriin, joka julkaistaan tällä sivulla. Tapahtumat kannattaa päivittää kalenteriin 23.9.2019 mennessä, sillä Museoliitto tiedottaa tapahtumista medialle ennen teemaviikkoa.

Omia tapahtumia voi mainostaa julisteella ja bannerilla, jotka löytyvät Museoliiton sivulta. Materiaalit päivitetään keväällä 2019.

Kannattaa nostaa ohjelmaa myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #opimuseossa.

Lisätietoja:
projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo,
puh. 0444 300 703,
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi

 
  • OPI MUSEOSSA -VIIKKO

    Koululaisten ja opiskelijoiden oman Opi museossa -viikon tarkoitus on tiivistää museoiden ja koulujen yhteistyötä sekä tuoda esiin museoita useaan oppiaineeseen sopivana avoimena oppimisympäristönä. Lisäksi viikon aikana tehostetaan tiedotusta museoiden tarjoamista erityisesti kouluille ja oppilaitokselle suunnatuista palveluista keväisen luokkaretkikauden ulkopuolella.

    Tapahtumaa vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009 osana opetus- ja kulttuuriministeriön 200-vuotisjuhlaa.

    Vuonna 2019 viikon viestinnässä painottuu museoiden pedagoginen rooli.