OPI MUSEOSSA -VIIKKO
 

OPI MUSEOSSA -VIIKON TEEMANA ON TOIMINNALLISUUS

Museoiden rooli oppimispaikkoina, koulujen vierailukohteina ja yhteistyökumppaneina sekä monenlaisten muiden kehittävien harrastusten ja ajanviettojen kohteena on viime vuosina korostunut entisestään. Tänä vuonna Opi museossa -viikko 6.–9.10.2020 nostaa esiin museoiden aineistojen saavutettavuuden.

Opi museossa -viikko järjestetään 11. kertaa lokakuun alussa 6.–9.10.2020. Koululaisten ja opiskelijoiden oman teemaviikon puitteissa voi järjestää monenlaista ohjelmaa lapsille. Tänä vuonna viikon teemana on saavutettavuus.

Koululaisten ja opiskelijoiden oman Opi museossa -viikon tarkoitus on tiivistää museoiden ja koulujen yhteistyötä sekä tuoda esiin museoita useaan oppiaineeseen sopivana avoimena oppimisympäristönä. Useissa museoissa on ilmaisia verkkoainestoja ja museot järjestävät striimattuja opetustilaisuuksia.

Valtakunnallista koululaisten ja opiskelijoiden Opi museossa -viikkoa vietetään tutustumalla museoihin oppimispaikkoina. Viikon aikana koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa järjestetään kymmenissä museossa ja useisiin museoihin on vapaa pääsy.

Viikon ohjelmaa suunnitellessa kannattaa tutustua sivuun Vinkkejä Opi museossa -viikon viettoon. Sivusto päivitetään lähempänä viikon ajankohtaa.

Opi museossa -viikolle ilmoittaudutaan Museot.fi-sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle. Valitse kohta "uusi tapahtuma", täytä tiedot ja laita rasti kohtaan "Opi museossa". Jos olet unohtunut Näyttelykalenterin käyttäjätunnuksen tai salasanan, uudet tunnukset voi pyytää Eeva-Liisa Taivassalolta.

Museoiden ohjelmat päivittyvät Opi museossa -tapahtumakalenteriin, joka julkaistaan tällä sivulla.Museoliitto tiedottaa tapahtumista medialle ennen teemaviikkoa.

Omia tapahtumia voi mainostaa julisteella ja bannerilla, jotka löytyvät Museoliiton sivulta

Kannattaa nostaa ohjelmaa myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #opimuseossa.

Lisätietoja: 
projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo, 
puh. 0444 300 703, 
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi