OPI MUSEOSSA -VIIKKO
 

OPI MUSEOSSA -VIIKON TEEMANA ON OSALLISTAVUUS

Vuonna 2022 Opi museossa -viikkoa 4.–7.10.2022 vietettiin teemalla osallistavuus. Tapahtumaviikkoon osallistui 33 museota.

Opi museossa -viikko järjestetään 13. kertaa lokakuun alussa 4.–7.10.2022. Koululaisten ja opiskelijoiden oman teemaviikon puitteissa museot järjestävät monenlaista ohjelmaa lapsille. Tänä vuonna viikon teemana on osallistavuus.

Koululaisten ja opiskelijoiden oma viikko

Valtakunnallista koululaisten ja opiskelijoiden Opi museossa-viikkoa vietetään tutustumalla museoihin oppimispaikkoina. Viikon aikana koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa järjestetään kymmenissä museossa ja useisiin museoihin on vapaa pääsy.

Koululaisten ja opiskelijoiden oman Opi museossa -viikon tarkoitus on tiivistää museoiden ja koulujen yhteistyötä sekä tuoda esiin museoita useaan oppiaineeseen sopivana avoimena oppimisympäristönä. Moni museo tarjoaa ilmaisia verkkoainestoja ja järjestää striimattuja opetustilaisuuksia.

Vinkkejä Opi museossa -viikkoon osallistuville museoille

Viikon ohjelmaa suunnitellessa kannattaa tutustua sivuun Vinkkejä Opi museossa -viikon viettoon

Opi museossa -viikolle ilmoittaudutaan Museot.fi-sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla. Valitse kohta "uusi tapahtuma", täytä tiedot ja laita rasti kohtaan "Opi museossa". Jos olet unohtunut Näyttelykalenterin käyttäjätunnuksen tai salasanan, uudet tunnukset voi pyytää Kirsti Ruissalolta.

Museoiden ohjelmat päivittyvät Opi museossa -tapahtumakalenteriin, joka julkaistaan tällä sivulla. Museoliitto tiedottaa tapahtumista medialle ennen teemaviikkoa, joten lisääthän museosi ohjelman näyttelykalenteriin  26.9.2022 mennessä.

Omia tapahtumia voi mainostaa julisteella ja bannerilla, jotka löytyvät Museoliiton sivulta

Kannattaa nostaa ohjelmaa myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #opimuseossa.

Lisätietoja: 
järjestökoordinaattori Kirsti Ruissalo 
puh. 044 430 0721
kirsti.ruissalo(a)museoliitto.fi