OPI MUSEOSSA -VIIKKO
 

OPI MUSEOSSA -VIIKON TEEMANA ON TOIMINNALLISUUS

Museoiden rooli oppimispaikkoina, koulujen vierailukohteina ja yhteistyökumppaneina sekä monenlaisten muiden kehittävien harrastusten ja ajanviettojen kohteena on viime vuosina korostunut entisestään. Tänä vuonna Opi museossa -viikkoa 5.–8.10.2021 vietetään teemalla toiminnallisuus.

Opi museossa -viikko järjestetään 12. kertaa lokakuun alussa 5.–8.10.2021. Koululaisten ja opiskelijoiden oman teemaviikon puitteissa museot järjestävät monenlaista ohjelmaa lapsille. Tänä vuonna viikon teemana on toiminnallisuus.

Koululaisten ja opiskelijoiden oma viikko

Valtakunnallista koululaisten ja opiskelijoiden Opi museossa-viikkoa vietetään tutustumalla museoihin oppimispaikkoina. Viikon aikana koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa järjestetään kymmenissä museossa ja useisiin museoihin on vapaa pääsy.

Koululaisten ja opiskelijoiden oman Opi museossa -viikon tarkoitus on tiivistää museoiden ja koulujen yhteistyötä sekä tuoda esiin museoita useaan oppiaineeseen sopivana avoimena oppimisympäristönä. Moni museo tarjoaa ilmaisia verkkoainestoja ja järjestää striimattuja opetustilaisuuksia.

Vinkkejä Opi museossa -viikkoon osallistuville museoille

Viikon ohjelmaa suunnitellessa kannattaa tutustua sivuun Vinkkejä Opi museossa -viikon viettoon. Sivusto päivitetään lähempänä viikon ajankohtaa.

Opi museossa -viikolle ilmoittaudutaan Museot.fi-sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle. Valitse kohta "uusi tapahtuma", täytä tiedot ja laita rasti kohtaan "Opi museossa". Jos olet unohtunut Näyttelykalenterin käyttäjätunnuksen tai salasanan, uudet tunnukset voi pyytää Eeva-Liisa Taivassalolta.

Museoiden ohjelmat päivittyvät Opi museossa -tapahtumakalenteriin, joka julkaistaan tällä sivulla. Museoliitto tiedottaa tapahtumista medialle ennen teemaviikkoa.

Omia tapahtumia voi mainostaa julisteella ja bannerilla, jotka löytyvät Museoliiton sivulta

Kannattaa nostaa ohjelmaa myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #opimuseossa.

Lisätietoja: 
projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo 
puh. 0444 300 703
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi