MOBIILIREITTEJÄ KULTTUURIPERINTÖÖN

Mobiilireittejä kulttuuriperintöön -hanke käynnistyi tammikuussa 2018. Hankkeessa lapset ja nuoret toteuttavat Seinätön museo -alustalla mobiilireittejä historiaan ja kulttuuriperintöön liittyen yhteistyössä museoiden kanssa. Toukokuussa 2018 vietettiin mobiilireittien avajaisia Vantaalla, Raumalla ja Tampereella. Syksyllä 2018 mobiilireittejä on syntymässä monta lisää eri paikkakunnille. 

Hankkeen esittely

Mobiilireittejä kulttuuriperintöön -hanketta koordinoivat Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ja Suomen museoliitto. Lue lisää hankkeesta täältä

Avajaiset

Kun mobiilireitti valmistuu, juhlitaan sen avajaisia. Täältä voit lukea uutiset avajaistunnelmista Vantaalta, Raumalta ja Tampereelta. Koulujen syyslukukaudella 2018 juhlitaan vielä monia avajaisia, sillä mobiilireittejä on syntymässä monta lisää eri paikkakunnille, myös joihinkin Suomen maailmanperintökohteista. 

Tutustu mobiilireitteihin

Valmiit reitit ovat kaikkien kiinnostuneiden hyödynnettävissä ja löytyvät koottuina samalta sivulta.  Mobiilireitille pääsee vaikka omalta kotisohvalta, kunhan käytössä on internetyhteydellä varustettu laite kuten älypuhelin. Tällä hetkellä reiteillä pääsee sukeltamaan Vantaan Viertolan kaupunginosan historiallisiin kohteisiin, testaamaan tietonsa viestinnän historiassa tai tutustumaan nuorten silmin maailmanperintökohde Vanhaan Raumaan.