Liikenne, elinkeinot ja ammatit
Ammattilaisten tarinat
Kuunneltavia tarinoita hotelli- ja ravintola-alan työntekijöiltä. Tuotanto: Hotelli- ja ravintolamuseoHistoriarum
Historiarum är en portal som förmedlar information om kultur, historiska platser och andra sevärdheter till besökare via mobiltelefon. Portalen ägs och upprätthålls av kulturavdelningen på Pargas stad.
Ihmisen heijastus - skenografi Pekka Ojamaa 1947-2008
Verkkonäyttely Ihmisen heijastus esittelee Suomen tunnetuimpiin kuuluvan skenografin taiteellista työskentelyä. Tuotanto: Teatterimuseo.
Itsenäisen Suomen poliisi -verkkonäyttely
Itsenäisen Suomen poliisi -verkkonäyttely kertoo poliisin ammatin ja ammattitaidon kehittymisestä viimeisen sadan vuoden aikana.
Maritekstiilit Salossa
Tämä verkkonäyttely perustuu Salon historiallisen museon SAMUn Marimekko-aiheiseen kokoelmaan ja marras-joulukuussa 2012 esillä olleeseen Maritekstiilit Salossa -näyttelyyn. Näyttelyssä seurataan marimekkojen historiaa suunnittelijalähtöisesti. Keskeisellä sijalla FM Marjatta Hietaniemen kuratoimassa näyttelyssä ovat keräilijä Leena Vihervaaran rakastamat suunnittelijat kuten Vuokko Eskolin-Nurmesniemi, Annika Rimala ja eritoten Maija Isola ja Fuji Ishimoto sekä toisaalta Decembrelle ja Marimekolle kankaita ja esineitä suunnitellut Ristomatti Ratia. Tuotanto: Salon historiallinen museo SAMU.
Matkaruokailu
Matkaruokailu-verkkonäyttely esittelee ruoan myyntiä ja
tarjoilua asemilla, liikennevälineissä ja matkan varrella. Tuotanto: Hotelli- ja ravintolamuseo.
Mistä ruoka tulee?
Verkkosivujen avulla tutustutaan ravinnontuotannon perusteisiin. Aineiston kautta tulevat tutuiksi niin viljalajit, maanviljelyn vaiheet kuin kotieläimistä saatavat hyödykkeetkin. Tehtäväosiossa kerrataan ja sovelletaan opittua. Verkkoaineisto on suunniteltu siten, että oppilas voi itse käyttää sitä tabletin tai tietokoneen kautta. Verkkosivut ovat osa Sarka-museon tuottamaa Mistä ruoka tulee -oppimiskokonaisuutta. Tuotanto: Suomen maatalousmuseo Sarka.
Moderni eksotiikka
Verkkonäyttely avaa näkymän runsaisiin ja detaljirikkaisiin
1920-1930-luvun ravintolainteriööreihin. Tuotanto: Hotelli- ja ravintolamuseo.
Mänttä kehittyy
Pienoismallien kautta pääset tutustumaan Mäntän koskikannaksen rakentamista runsaan sadan vuoden aikana. Tuotanto: Serlachius-museot.
Olgat, Millyt ja Mathildat - naisia rautateiden palveluksessa
Milloin ensimmäiset naiset tulivat rautateiden palvelukseen Suomessa? Mihin ammatteihin he tulivat? Keitä he olivat? Tuotanto: Suomen rautatiemuseo.
Pellot ja kasket
Pellot ja kasket -aineisto tutustuttaa maamme läntisen ja itäisen kulttuurialueen erityispiirteisiin. Aineiston avulla selviävät pelto- ja kaskiviljelyalueiden viljely- ja asumistavat. Tuotanto: Suomen maatalousmuseo Sarka.
Pelätty pelastaja – rokotuksen historiaa
Verkkonäyttely "Pelätty pelastaja - rokotuksen historiaa" oli esillä Lääkäripäivillä ja Terveystieteiden kirjastossa Terkossa 2012-2013. Verkkonäyttelyssä perehdytään rokotuksen historiaan. Isorokko on keskeisessä roolissa näyttelyä, sillä se oli ensimmäinen sairaus, johon kehitettiin rokote. Tuotanto: Helsingin yliopistomuseo
Poliisimuseo - Kurkkaa kokoelmiin
Kuvakertomus Porin Matti -lämmitysuunin saattamisesta käyttökuntoon. Tuotanto: Rosenlew-museo.
Postin talot ja tilat
Postitorven tarina
Pussihousuista haalareihin - Poliisin virkapuku Suomessa
Puuvillan suunnittelijat
Vuoden 2008 Raitoja, kukkia ja geometriaa -näyttelyyn liittynyt sivusto esittelee Porin Puuvillan painokangassuunnitteluateljeen historiaa ja tehtaan painokangassuunnittelijoina 20 vuotta toimineiden Raili ja Juhani Konttisen suunnittelemia kankaita. Monien kuosien näytekappaleita säilytetään Satakunnan Museon kokoelmissa. Sivusto on toteutettu osana Raili ja Juhani Konttisen tuotantoa tutkivaa Puuvillan suunnittelijat -hanketta. Tuotanto: Satakunnan Museo
Ravintolavaunujen ja niissä aterioimisen historiaa. Näyttelytekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tuotanto: Suomen rautatiemuseo.
Rosenlew-yhtiö julkaisi vuodesta 1941 lähtien henkilöstölehteä nimeltä Työ ja Toimi. Näille sivuille on koottu Rosenlewin Urheilijat -38:a koskevia artikkeleita. Tuotanto: Rosenlew-museo.
Savonlinna-laiva
Yksi Savonlinnan maakuntamuseon neljästä museolaivasta on Saimaan matkailuhistoriaan liittyvä yli satavuotias matkustajahöyrylaiva Savonlinna. Tuotanto: Savonlinnan maakuntamuseo.
Suomen Ilmailumuseon vaihtuvissa virtuaalinäyttelyissä nähdään erilaisia temaattisia kokonaisuuksia, kuten nostoja museon saamista kokoelmalahjoituksista ja erityisistä hetkistä ilmailun historiassa. Tuotanto: Suomen Ilmailumuseo
Tekstiili- ja kenkäteollisuuden Tampere oli naisten kaupunki ja Tampereen likat käsite. Tampereen likat -mobiilireitissä esitellään kymmenen keskikaupungilla sijaitsevaa veistosta, joissa nainen on pääosassa tai tasavertaisena miehen kanssa. Tuotanto: Tampereen taidemuseo.
Tarinoita -verkkonäyttely
Teolliset muotoilijat -verkkonäyttely
Teolliset muotoilijat -verkkonäyttely on suunnattu kaikille muotoilusta kiinnostuneille. Se avaa teollisen muotoilijan työtä ja kertoo siitä, kuinka muotoilu ei ole vain esteettisen ulkomuodon antamista, vaan muotoilijan kädenjälki ulottuu pintaa syvemmälle. Jokaiselta muotoilijalta on valittu näyttelyyn neljä heidän suunnittelemaansa tuotetta tai tuoteperhettä, jotka ovat olleet merkittäviä heidän urallaan. Tuotanto: Designarkisto
Teollisuustyön jäljillä -verkkosivusto esittelee porilaista teollisuushistoriaa. Sivusto kertoo teollistumisen vaiheista unohtamatta niiden aiheuttamia mullistuksia ihmisten arkeen ja koko yhteiskuntaan. Tuotanto: Satakunnan Museo.
Modernistinen lavastustaide rantautui Suomeen 1920- ja 30-luvulla, samaan aikaan kuin lavastajan ammatti vakiintui maamme teattereissa. Teatterimuseon verkkonäyttely esittelee lavastustaiteen modernismia ja uudistushenkisiä lavastajia Suomessa sotienvälisenä aikana. Tuotanto: Teatterimuseo.
Varkauden telakat
Varkauden laivanrakennusteollisuudesta kertova näyttely. Tuotanto: Savonlinnan maakuntamuseo.