Sotahistoria
1940-luku - Kotirintaman arkea Oulussa
Verkkonäyttely sota-ajasta Oulussa. Tuotanto: Pohjois-Pohjanmaan museo.
Generalissimus Suvorov 1730-1800
Näyttely kertoo suuren sotapäällikön kenraali A.V.Suvorovin
elämän värikkäistä tapahtumista, hänen voitoistaan taistelukentillä ja työstään
Kaakkois-Suomen linnoitusten suunnittelijana ja rakentajana. Tuotanto:
Lappeenrannan museot.
Jatkosodan valokuvia
Jatkosodan valokuvia -näyttely oli esillä Lauri Nautelan museossa vuonna 2011, jolloin jatkosodan alkamisesta oli kulunut 70 vuotta. Nyt näyttelyyn voi tutustua verkkonäyttelyssä, joka kertoo Suomen jatkosodasta valokuvien, tekstien ja kenttäpostikirjeiden kautta. Tuotanto: Liedon museo.
Lietolaiset sodassa - verkkosivusto koululaisille
Mitä jälkeen jää - Lakkautettu lottajärjestö
Rauhan 1944 jälkeen
Rauhan 1944 jälkeen -verkkonäyttelyyn on koottu 22 teemaa, jotka kuvaavat Suomen sodan jälkeisen yhteiskunnan eheytymisprosessia. Näyttelyssä voi tutustua muun muassa Moskovan välirauhansopimuksen syntyvaiheisiin, valvontakomission toimintaan Suomessa, asekätkentään ja sotasyyllisyysoikeudenkäyntiin. Tuotanto: Lottamuseo, Lotta Svärd järjestö ja Sotamuseo.
Sukellusvene Vesikon virtuaalinäyttely
Sotamuseon virtuaalinäyttelyissä kävijä pääee tutustumaan tekstien, videoiden ja kuvien avulla tutustumaan Suomen sotahistoriaan sekä nykypäivän puolustusvoimiin. Myös toisen maailmansodan aikaiseen sukellusveneeseen pääsee tutustumaan virtuaalisesti.
Venäläinen Viapori
Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna on merilinnoitus, jota alettiin rakentaa Ruotsin vallan aikana vuonna 1748. Sveaborgiksi nimetty linnoitus antautui toukokuussa 1808 Venäjän joukoille ja se siirtyi laivoineen ja linnoituslaitteineen Venäjän keisarikunnalle.Venäläinen aika linnoituksessa kesti vuoteen 1918. Millainen oli venäläinen Viapori – Krepost Sveaborg? Venäläinen Viapori -verkkonäyttely on osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tuotanto: Suomenlinna