• KYMMENIÄ UUSIA AINEISTOJA

    Sivustolle on lisätty viime viikkojen aikana paljon lisää aineistoja. Voit lähteä aikamatkalle suomalaisen kirjan historiaan, testata tietosi arkkitehtuuripelissä tai vaikka oppia lisää lentoliikenteestä ja ilmastonmuutoksesta. Materiaalit soveltuvat hyvin etäopetuksen avuksi!

  • OPI MUSEOSSA -VIIKKO

    Opi museossa -viikko järjestetään 12. kertaa lokakuun alussa 5.–8.10.2021. Koululaisten ja opiskelijoiden oman teemaviikon puitteissa voi järjestää monenlaista ohjelmaa lapsille ja nuorille. Tänä vuonna viikon teemana on toiminnallisuus.

    Koululaisten ja opiskelijoiden oman Opi museossa -viikon tarkoitus on tiivistää museoiden ja koulujen yhteistyötä sekä tuoda esiin museoita useaan oppiaineeseen sopivana avoimena oppimisympäristönä.

 
 

Vinkkejä museoissa oppimiseen

Opimuseossa.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa ideoita museoiden ja koulujen yhteistyöhön sekä museosisältöjen opetuskäyttöön. Sivusto kokoaa linkkejä museoiden digitaalisiin materiaaleihin, verkkonäyttelyihin ja pelillisiin sisältöihin sekä esittelee kokemuksia museoiden, koulujen ja päiväkotien yhteistyöstä erityisesti mediakasvatuksen parissa. Sivusto on myös vuosittaisen koululaisten Opi museossa -viikon tapahtumakalenterin uusi kotipaikka. 

 

SUOSITTELEMME MYÖS

 
  • Aina mukana - aina avoinna. Monipuoliset Seinätön museo -opasteet, ulkoreitit ja näyttelyopasteet toimivat kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisten sovellusten lataamista.
  • Kysy museolta museoiden verkkotietopalvelu. Museot vastaavat palvelun kautta erikoisalaansa liittyviin kysymyksiin
  • Materiaaleja ja vinkkejä kasvattajille kulttuurisen kestävyyden saavuttamiseksi.