• DIGITAALISIA AINEISTOJA OPETUKSEN TUEKSI

  Sivustolta löydät paljon ja monipuolisesti digitaalisia oppimateriaaleja oppilaitosten käyttöön. Aineistojen avulla voi lähteä vaikkapa aikamatkalle suomalaisen kirjan historiaan, testata tietoja arkkitehtuuripelissä tai oppia lisää lentoliikenteestä ja ilmastonmuutoksesta.

  Sivustoa ei päivitetä toistaiseksi.

 • OPI MUSEOSSA -VIIKKO

  Opi museossa -viikko järjestettiin toistaiseksi viimeistä kertaa 4.–7.10.2022. Vuonna 2022 13. kertaa pidetyn koululaisten ja opiskelijoiden oman teemaviikon aikana 33 museota tarjosi monenlaista ohjelmaa lapsille ja nuorille.

  Koululaisten ja opiskelijoiden oman Opi museossa -viikon tarkoitus on tiivistää museoiden ja koulujen yhteistyötä sekä tuoda esiin museoita useaan oppiaineeseen sopivana avoimena oppimisympäristönä.

 
 

Vinkkejä museoissa oppimiseen

Opimuseossa.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa ideoita museoiden ja koulujen yhteistyöhön sekä museosisältöjen opetuskäyttöön. Sivusto kokoaa linkkejä museoiden digitaalisiin materiaaleihin, verkkonäyttelyihin ja pelillisiin sisältöihin sekä esittelee kokemuksia museoiden, koulujen ja päiväkotien yhteistyöstä erityisesti mediakasvatuksen parissa. 

 

SUOSITTELEMME MYÖS

 
 • Aina mukana - aina avoinna. Monipuoliset Seinätön museo -opasteet, ulkoreitit ja näyttelyopasteet toimivat kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisten sovellusten lataamista.
 • Kysy museolta museoiden verkkotietopalvelu. Museot vastaavat palvelun kautta erikoisalaansa liittyviin kysymyksiin
 • Materiaaleja ja vinkkejä kasvattajille kulttuurisen kestävyyden saavuttamiseksi.