• DIGITAALISIA AINEISTOJA OPETUKSEN TUEKSI

    Sivustolta löydät paljon ja monipuolisesti digitaalisia oppimateriaaleja oppilaitosten käyttöön. Aineistojen avulla voi lähteä vaikkapa aikamatkalle suomalaisen kirjan historiaan, testata tietoja arkkitehtuuripelissä tai oppia lisää lentoliikenteestä ja ilmastonmuutoksesta.

  • OPI MUSEOSSA -VIIKKO

    Opi museossa -viikko järjestettiin 13. kertaa lokakuun alussa 4.–7.10.2022. Koululaisten ja opiskelijoiden oman teemaviikon aikana 33 museota järjesti monenlaista ohjelmaa lapsille ja nuorille.

    Koululaisten ja opiskelijoiden oman Opi museossa -viikon tarkoitus on tiivistää museoiden ja koulujen yhteistyötä sekä tuoda esiin museoita useaan oppiaineeseen sopivana avoimena oppimisympäristönä.

 
 

Vinkkejä museoissa oppimiseen

Opimuseossa.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa ideoita museoiden ja koulujen yhteistyöhön sekä museosisältöjen opetuskäyttöön. Sivusto kokoaa linkkejä museoiden digitaalisiin materiaaleihin, verkkonäyttelyihin ja pelillisiin sisältöihin sekä esittelee kokemuksia museoiden, koulujen ja päiväkotien yhteistyöstä erityisesti mediakasvatuksen parissa. Sivusto on myös vuosittaisen koululaisten Opi museossa -viikon tapahtumakalenterin uusi kotipaikka. 

 

SUOSITTELEMME MYÖS

 
  • Aina mukana - aina avoinna. Monipuoliset Seinätön museo -opasteet, ulkoreitit ja näyttelyopasteet toimivat kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisten sovellusten lataamista.
  • Kysy museolta museoiden verkkotietopalvelu. Museot vastaavat palvelun kautta erikoisalaansa liittyviin kysymyksiin
  • Materiaaleja ja vinkkejä kasvattajille kulttuurisen kestävyyden saavuttamiseksi.